Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
16 December, 2017, 05:27:50 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Tervetuloa keskustelupalstalle!
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Ragged ski track (Suomalaisten 2. osion 6. tehtävä)  (Read 17095 times)
Wonzer
Newbie
*
Posts: 2


« on: 12 November, 2008, 14:47:15 »

Elikkä 2 ekaa objectivea olen suorittanut. 3. objectivessa (Interception) nuoli osoittaa yhä rauniokylää ja käsketään valmistelemaa puolustus ja sitten hyökkäämään Kesselinjärven saarelle. Kylä on vahvasti omien joukkojen hallussa ja olen liikutellut niitä ympäri kylää jos vaikka peli ei niitä jossain tietyssä kohtaa rekisteröisi. Lisäksi olen tappanut joka ainoan vihollisen kartalta (kranaatinheitin miehille Manhermein ristit tästä) Kuitenkaan en pääse tehtävässä eteenpäin  Sad Mikä neuvoksi?
Logged
Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
« on: 12 November, 2008, 14:47:15 »

 Logged
harmaahukka
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #1 on: 13 November, 2008, 16:32:32 »

Moikka.

Pelasin ensi läpi Neuvostoliiton puolen. Ihan ok Blitzkrieg-kenttiä normaalitasolla pelattuna.

Jaahas, Wonzerilla sama pulma kuin minulla - siinäpä sitä istutaan peukaloita pyöritellen kahvitulilla.

Nyt vuorossa Suomi ja vuoden -40 alun taistelut. Olen jumissa osiossa, jossa RKKA:n joukot ovat keskittyneet kahteen paikkaan Kesselinjärven ympärille. Vahvistettu panssaripataljoona hyökkää suomalaisten linjoja vastaan idän suunnasta raskaan krh:n ja 122 mm:n kenttäkanuunoiden tukemana. Pohjoisessa on motissa oleva muutaman panssarin tukema komppanian kokoinen yksikkö kaivautuneena juoksuhautoihin.

En oikein tiedä mitä tässä kentässä pelaajaan odotetaan tekevän.

Olen pariin eri otteeseen tuhonnut kaikki vihollisyksiöt eri järjestyksessä, mutta juoniscripti ei vaan tunnu millään hyväksyvän tilannetta. Kartalla ei siis ole muita kuin omia joukkoja, vain pari talitiaista laulelee likeisessä koivikossa. Mitään ei tapahdu.

Search ad destroy=ok
The Farm=ok
Interception=?Huh? (jostakin syystä vihollisen jokuset viimeiset taistelupanssarit jäävät seisoskelemaan tuhotun suomalaisen kenttäpatteriston luokse eivätkä etene likeiselle kannakselle, eikä mikään muukaan yksikkö ei osoita erityistä aktiivisuutta)

Pitäiskö tuossa osiossa hävitä jossakin kohtaa tahallaan tai muuta vastaavaa pelimoottoriin vaikuttavaa kikkailua? Muilla samanlaisia pulmia? Pitäiskö vihollisen tykistö jättää tuhomatta tai tuhota vähemmän panssareita?

-harmaahukka-  

...jospa ottas tässä toisenkin kupposen kahvetta - eikö kukaan muka ole pelannut osiota läpi siten, että muistaisi jotakin sen eri vaiheista??
Logged
Wonzer
Newbie
*
Posts: 2


« Reply #2 on: 16 November, 2008, 20:17:07 »

Nonii, nyt pääsin ton tehtävän läpi. Taisi olla 4 tai 5 kerta ku pelasin sen alusta alkaen. Kaiken tein ihan samoin kuin ennenkin, mutta tällä kertaa tuli uusi viesti melkein heti 3. objektiven jälkee ja motissa olleet viholliset alko hyökätä kylään. Torjuin hyökkäyksen ja tuhosin mottiin jääneet viholliset. Uudessa objectivessa vihjailtiin myös että ne vallattujen suomalaistykkien luona kyykkivät viholliset aikoisi hyökätä kylään, mutta sieltä ei tullut kuin 2 panssaria ja muut jäi sinne istumaan kunnes pääsin yllättäen tehtävän läpi
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:32 by mixer » Logged
jormapena
Newbie
*
Posts: 17


« Reply #3 on: 30 November, 2008, 19:20:20 »

Itselläni sama ongelma kun saari on vallattu ja hyokkays kylään torjuttu mitään ei tapahdu. En pääse läpi apua? Pelaan hardilla ja viholliset tuli tuhottua kranaatinheittimillä.
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:28 by mixer » Logged
Janosik
Newbie
*
Posts: 3


« Reply #4 on: 30 November, 2008, 21:40:03 »

Jouduin myös pelaamaan tehtävän moneen kertaan ennenkuin meni läpi. En tiedä auttaako tämä, mutta kokeilemisen arvoinen varmaan: Kun saatte ne ekat vahvistukset, viekää ne vasemmalla joen toisella puolella olevat vahvistukset sinne farmille vasemmalta suon kautta ilman että joutuu minkäänlaiseen kosketukseen vihollisen kanssa. Oikealla olevat vein sen saaren suulle mutta en hyökännyt ennenkuin sain farmin puolustuksen kuntoon.Tämän tehtyäni sain tehtävän pelattua läpi toisin kuin edellisillä kerroilla jolloin tuhosin kaikki viholliset mutta peli ei loppunut. Kun vahvistukset tulevat, tehtävänannossa muistaakseni sanotaan, että vältä kosketusta vihollisen kanssa kunnes farmilla on puolustus kunnossa. Toivottavasti oli jotain apua... Vielä kerran pojat!!!
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:24 by mixer » Logged
harmaahukka
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #5 on: 03 December, 2008, 17:25:55 »

Eipä vaan mene millään konstilla. Tuota hiivintää suota pitkinkin kokeilin muutamalla eri tavalla (kuormurit tosin jäävät niemelle). Samoin vältin kosketusta toisella reservijoukolla.

Kaikissa siirtovaihtoehdoissa (siis jos ei tuhoa motitettua panssarikomppaniaa tai vihollisen tykistöä) neuvostopanssarit jäävät vain pörisemään paikoilleen tuhotun 76 millin suomalaispatterin luokse eivätkä kannasta suostu ylittämään, ja peli seisoo pattitilanteessa. Pitäisikö Kesselinsaaressa jumissa oleva pieni riutunut yksikkö tuhota farmille sijoitetuilla joukoilla eikä oikealta saapuneilla pst/jalkaväki-reserveillä? Siitäkin mielestäni kokeilin jo eri vaihtoehdot.

Harmin paikka tällaiset outoudet, kun tarkoitus olisi pelata rts:aa eikä yrittää keksiä kikkoja miten juonen saisi etenemään.

-harmaahukka-
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:19 by mixer » Logged
harmaahukka
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #6 on: 03 December, 2008, 19:58:06 »

No onnistuipas!!! En koskenut lainkaan oikealta saapuneen pst-vahvistuksen yksiköihin, vaan annoin RKKA:n hyökätä rauhassa kohti Farmia. Näin peli nytkähti viimein eteenpäin, päätyen luonnollisesti vihollisen tappioon Tongue

-hh-
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:14 by mixer » Logged
Steelwedge
Global Moderator
Jr. Member
*****
Posts: 96« Reply #7 on: 03 December, 2008, 20:13:59 »

Okei,

sain jormapenan savegamet, kiitos  Smiley

Koska en ole itse scriptannut tätä mappia, kesti hetken tutkia sen toiminta. Alustavasti näyttäisi siltä, että scripti pudottaa ekan hyökkäyksen torjumisen jälkeen kartalle ison läjän vahvistuksia omille (Farmille tarkoitetut joukot) ja vihulaisille. Tällöin voi käydä niin, että pelimoottorin ja/tai tietokoneen ominaisuuksista johtuen joku vahvistusryhmistä voi jäädä tulematta. Jos se on vihulaisen vahvistus (tai liian iso osa siitä), tyssää hyökkäys siihen. Näin ei käy joka kerta eikä kaikilla pelaajilla, siksi tällainen on jäänyt osumatta kohdalle testauksessa. Omassa testauksessani tämä tapahtui kerran 5 yrityksen aikana. Mulla oli silloin monta pelintekoeditoria auki samanaikaisesti, joten syy voi löytyä tietokoneen suorituskyvystä.

Tutkimme patchin tekoa. Ensiavuksi voisitte kokeilla seuraavaa:

Scriptin mukaan ensimmäisen torjutun panssaroidun hyökkäysaallon jälkeen tulee toinen, joka sitten suomalaisten linjat murrettuaan jatkaa eteenpäin. JOS tämä kartan oikeaan alakulmaan tuleva vahvistus jää tulematta, tee näin:

1. Paina pelin aikana ESC näppäimen alla olevaa näppäintä, tämä avaa ruudun yläosaan konsolitilan (mun koneessa siinä on 1/2 ja § merkit)
2. Kirjoita (tarkasti ja huomaa isot ja pienet kirjaimet!) @Password("Panzerklein") - paina ENTER
3. Kirjoita (tarkasti ja huomaa isot ja pienet kirjaimet, pisteet ja pilkut kohdalleen!)  @LandReinforcement(22) - paina ENTER
4. Nyt toinen aalto venäläisiä tulee kartalle ja hyökkäys jatkuu
5. Paina pelin aikana ESC näppäimen alla olevaa näppäintä uudelleen, tämä sulkee konsolitilan ja jos kaikki meni hyvin, voit jatkaa peliä normaalisti

Kertokaa jos tämä pelitti...  Grin

Jos hyökkäys tyssää harmaahaukan tavoin 76mm patterille, on syytä yrittää uudelleen ja antaa neukkujen kaapata tykit mahdollisimman suurin joukoin. Syy on tässäkin sama kuin edellä; osa vahvistuksista jaa tulematta ja triggeri ei laukea.
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:10 by mixer » Logged

Steelwedge
jormapena
Newbie
*
Posts: 17


« Reply #8 on: 04 December, 2008, 18:19:41 »

Ei tuo auttanut lisäksi consoleen ei voi laittaa " pilkkuja. Sekä kun olen saanut nuo molemmat hyokkaykset torjuttua kun viholliset suostuivat tulemaan mutta peli tyssaa siihen ei etene vaikka kaikki hyokkaykset on torjuttu. Tehkää jo päivitys!!

« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:05 by mixer » Logged
Steelwedge
Global Moderator
Jr. Member
*****
Posts: 96« Reply #9 on: 04 December, 2008, 21:51:20 »

Ei tuo auttanut lisäksi consoleen ei voi laittaa " pilkkuja. Sekä kun olen saanut nuo molemmat hyokkaykset torjuttua kun viholliset suostuivat tulemaan mutta peli tyssaa siihen ei etene vaikka kaikki hyokkaykset on torjuttu. Tehkää jo päivitys!!
Eli mihin torjuit hyökkäyksen ja millä voimilla?

Tämän mission kupletin juoni on seuraava:
1. Veli venäläinen hyökkää oikeassa alakulmassa
2. Tämä hyökkäys on torjuttava
3. Neukut perääntyvät ja tulee uusi aalto. Samalla saat vahvistuksia leiriin vasemmalle. Käytä nämä kylän miehittämiseen, ks. kohta 6
4. Toinen aalto tulee etulinjasta väkisin läpi ja jatkaa kannakselle tykistöasemasi eteläpuolelle - saat vahvistukset tien pohjoispäähän. Vie nämä kylän vahvistukseksi (saaren kautta). Ks. kohta 6
5. Neukut valtaavat tykistöasemasi (saavat tarvittaessa kahteen kertaan vahvistuksia)
6. Neukkujen hyökkäys jatkuu ja kun ne ylittävät tykistöaseman länsipuolella olevan kannaksen, alkaa yhtäaikainen hyökkäys kylän pohjoispuolelta etelästä lähestyvien kanssa
7. Tämä kaksipuolinen hyökkäys on torjuttava - You Won

Kysymyksiä kaikille ongelmia kohdanneille:

Kohta 5. Jäikö tykistöaseman itäpuolelle useita neukkutankkeja telaketjut poikki? Jos jäi, niin triggeri ei välttämättä toimi (triggerialue on tykkien kohdalla, tänne pitää saapua kaikki neukut miinus 8 yksikköä, jotta missio jatkuisi). Millä vaikeusasteella pelasit? Ohjelma vääntää alussa vaikeusasteen normaaliksi.

Tarkistin vielä kerran betatestauksen tulokset vuodesta 2005. Tämän mission kanssa ei ole ilmennyt nyt esiin tulleita ongelmia. Probleemien on siis liityttävä tämän päivän hardwareen ja/tai käyttikseen. Eli millaisilla koneilla(suorituskyky) ja käyttiksillä pyöritätte peliä?

Epäilen, että edelliseen viitaten joillakin pelaajista osa vahvistuksista jää tulematta, mikä sotkee mission tasapainon. Tähän on suhteellisen helppo tehdä patch. Ja tehdäänkin, kunhan saadaan varmistettua, mikä on ongelmien syynä ja kaikki niiden esiintymispaikat.

Se, joka on saanut jo tarpeekseen ja kärsivällisyys tämän mission tahkoamiseen on loppu, voi pyytää allekirjoittaneelta PM:llä cheatin mission ohittamiseksi.

Ai niin. Ne pilkut viittasivat erääseen toiseen console komentoon, copy/pasten kirous, sorry.
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:24:59 by mixer » Logged

Steelwedge
harmaahukka
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #10 on: 05 December, 2008, 09:59:01 »

Hataralla päällä ei muista enää miten asiat olivat RKKA:n joukoilla. Luultavasti pari telansa katkaissutta panssaria oli aukealle johtavan uran yläpäässä joka kerta. Saattoipa tosiaankin olla tuossa tuo anti-triggeri: telaketjunsa katkaisseet tankit monen muunkin jumituksen ja erikoisuuden taustalla olleet. Joka tapauksessa motissa oleva osasto sekä Kesselinsaaren osasto eivät saaneet saada vihiäkään oikealta lähestyvistä isoista vahvistuksista, muuten ei isompi osasto hyökkää. Vasemmalta saapuva jalkaväkijoukkue piti kuljettaa kylään patterin sivusta siten, ettei se joutunut kosketuksiin alhaalta hyökkäävän vihollisen kanssa. Yllättäen peli sitten loppui, vaikka Kesselinsaaren pikku osasto jäi tyystin koskemattomaksi. Neuvostoliittolaisten krh-yksiköiden tuhoamisen metsän kautta koukaten peliosio kuitenkin hyväksyi.

PS. Noissa tehtävänannoissa pitää olla todella huolellinen (pelaajan kantilta). Jos ilmaisee vaikkapa muodossa "not entangled", niin sitä ehkäpä mieltää asian niin, ettei saa takertua mihinkään rintamasotaan, mutta toki kosketukset sallitaan. Sama tulee sitten Koiviston sinänsä hienossa kartassa, joka ratkesi vasta melko eksoottisen suomalaisjoukkojen hyppyyttämisen, sijoittelun ja tahallisen teurastuksen myötä (Piisaaren puolustuksen osalta eri toten).

Rauta: Intelin 3,2 Ghz x86, MSI:n emo, Radeon 850 XT, 2 gigaa dimmiä

Käyttis: XP Home SP3

-hh-

edit: vaikeusaste normal
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:24:55 by mixer » Logged
Steelwedge
Global Moderator
Jr. Member
*****
Posts: 96« Reply #11 on: 05 December, 2008, 11:53:56 »

Kiitokset -hh- lle  Smiley

Tässä statsitilasto ongelmiin ajautuneilta (ml. Taipale):

2.6 Ghz   3072 Mb XP SP 3  Geforce 6600
3.2 Ghz   2048 Mb   XP SP3   Radeon 850 XT
1.8 Ghz   2048 Mb   XP         Radeon 9600 256 Mb
1.8 Ghz    512 Mb   XP         Radeon 9200
2.4 Ghz   1536 Mb   XP SP2   Radeon 9800 128 Mb
1.6 Ghz   1024 Mb   XP SP3   Radeon X700 128 Mb

Omani on alimmaisena (ei ongelmia). Tästä voi päätellä jotain. Tai sitten ei. Otos on varsin suppea... Roll Eyes
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:24:50 by mixer » Logged

Steelwedge
jormapena
Newbie
*
Posts: 17


« Reply #12 on: 05 December, 2008, 16:46:31 »

Peli tokkaa tuohon 7 kohtaan. Hyokkays on torjuttu mutta ei tule että you won. Apua tai cheat koodi kiitos meni hermot.

kokoonpano xp service pack 3, 2.66 ghz, 3gb ram, Nvidia gerforce 6600.

Pelaan hardilla. Vaikka ne kylan molompipuoleiset hyokkaykset on torjuttu ei tule you won joten saisinko koodin? Annoin sinulle savegamen jossa olin torjunut ne hyokkaykset mutta tehtava ei paattynyt.
Katsoitko sen suomusalmi screen shotin? tollanen tulee joskus.
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:24:45 by mixer » Logged
Steelwedge
Global Moderator
Jr. Member
*****
Posts: 96« Reply #13 on: 05 December, 2008, 17:17:05 »

Peli tokkaa tuohon 7 kohtaan. Hyokkays on torjuttu mutta ei tule että you won. Apua tai cheat koodi kiitos meni hermot.

kokoonpano xp service pack 3, 2.66 ghz, 3gb ram, Nvidia gerforce 6600.

Pelaan hardilla. Vaikka ne kylan molompipuoleiset hyokkaykset on torjuttu ei tule you won joten saisinko koodin? Annoin sinulle savegamen jossa olin torjunut ne hyokkaykset mutta tehtava ei paattynyt.
Katsoitko sen suomusalmi screen shotin? tollanen tulee joskus.
Ks. PM kansiotasi
Logged

Steelwedge
jormapena
Newbie
*
Posts: 17


« Reply #14 on: 06 December, 2008, 15:43:09 »

Siis mitä? Jos saisin nyt vain ne koodit tai apua.
« Last Edit: 03 March, 2010, 22:25:41 by mixer » Logged
Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
   

 Logged
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  


Related Topics
Subject Started by Replies Views Last post
Suomalaisten 1. tehtävä
Yleinen pelikeskustelu
Tavis 11 7520 Last post 11 November, 2008, 19:27:06
by Captain Finland
Suomalaisten 7.tehtävä (Kuhmo)
Yleinen pelikeskustelu
Arska 2 2759 Last post 15 November, 2008, 05:46:04
by mixer
*SPOILER* Suomalaisten 2. tehtävä - Terenttilän sillan räjäyttäminen *SPOILER*
Yleinen pelikeskustelu
Steelwedge 0 5812 Last post 16 November, 2008, 22:04:23
by Steelwedge
Ragged Ski Track (Kesseli)
Tuki (ongelmat, bugit, palaute)
Hyr 1 3119 Last post 04 January, 2009, 18:15:01
by Steelwedge
Suomalaisten 1. tehtävä
Yleinen pelikeskustelu
Embuske 2 2555 Last post 11 January, 2009, 21:40:31
by Steelwedge
Suomalaisten 4. tehtävä "hölmön tölväys"
Yleinen pelikeskustelu
syväoro 4 3949 Last post 05 February, 2009, 18:43:04
by Steelwedge
7. Ragged Ski Track (Kesseli)
Yleinen pelikeskustelu
mannerheim 2 2134 Last post 01 March, 2009, 19:45:30
by mannerheim
evasion-number
evasion-number
evasion-number
evasion-number