Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
21 February, 2018, 01:19:51 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Meillä oli teknisiä ongelmia, minkä johdosta kaikki aikaisemmin kirjoitetut ääkköset korruptoituivat. Valitettavasti asia ei ole korjattavissa. Kaikissa tästä eteenpäin kirjoitetuissa viesteissä ääkkösten pitäisi toimia normaalisti.
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: En pääse eteenpäin pelissä - mikä neuvoksi?  (Read 7917 times)
Steelwedge
Global Moderator
Jr. Member
*****
Posts: 96« on: 19 October, 2008, 16:46:06 »

Kysyvälle vastataan. Tosin ei liene tarkoituksenmukaista kasata täydellistä walkthrough kokoelmaa ainakaan tässä vaiheessa. Yksittäisiin ongelmiin vastaamista helpottaa, jos kerrot mahdollisimman tarkkaan
- kumpaa kampanjaa (NL vai Suomi) pelaat
- mikä kartta on kyseessä; luettelo kartoista lyhyine kuvauksineen löytyy täältä: http://talvisota.net/about-game_mission_list.php
- ongelman laadun
- missä kohtaa tehtävää ongelma ilmeni
- mitä tapahtui ennen ongelman ilmenemistä
- mitkä objectivet oli suoritettu ja mikä objective oli ongelman ilmetessä avoimena

Kutakin karttaa koskevat kysymykset ja keskustelu pyydetään kirjoittamaan selkeyden vuoksi omaan topiciin. Selkeä otsikointi helpottaa tietojen löytämista; esim: Suomalaisten kampanja, 2. kartta, Defending Taipale.

Screenshot (kuvakaappaus) auttaa usein selvittämään asiaa. Shotin saa otettua painamalla pelin aikana f9 näppäintä. Shotti tallentuu pääkansion (= kansio, johon olet pelin asentanut) alla olevaan "screenshots" kansioon (MS Vistan käyttöjärjestelmässä hakemiston sijainnin löydät näiden ohjeiden perusteella). Tallennusmuoto on tilaa syövä .tga eli muoto on syytä vaihtaa vähemmän tilaa vievään .jpg formaattiin. Hyvä työkalu tähän on esimerkiksi netistä ilmaiseksi ladattavissa oleva Paint Shop Pro:n versio 4.12:

http://merri.net/psp/

Paint Shop Pro:ta tai muuta kuvankäsittelyohjelmaa käyttäen muokkaa kuvaa niin, että sen koko on enintään 1024x768 ja tallennusmuoto .jpg.

Kuvat voi tallentaa esim. tänne...

http://imageshack.us/

... ja liittää ohjelman antaman linkin viestiin. Attach toimintaa käytettäessä huomaa kuvan koon rajoitus (128kb), ImageShack sallii suuremman kuvakoon.

Ääritapauksissa ja erityisesti epäiltäessä bugia tarvitaan avuksi käytännössä savegame -file. Seivauksilla on .sav tiedostotunnus ja ne löytyvät pääkansion "saves" kansiosta. Koska ne saattavat varsinkin mission loppuvaiheessa olla hyvinkin suuria, on pakkaaminen paikallaan (ZIP tai RAR). Kysymykseen vastaaja ilmoittaa tarvittaessa osoitteen, mihin filen voi lähettää. Pelin aikana tehtävä pikatallennus on kansiossa nimellä "quick.sav".

Kaikkiin ongelmiin ei aina löydy vastausta - valitettavasti. Pelimoottorissa on tunnettuja ja tuntemattomia hardcodet ominaisuuksia, jotka saattavat joissain tapauksissa jäädyttää etenemisen. Tällöin on vain suosiolla aloitettava edellisesti tallennuksesta tai mission alusta uudelleen. Scriptaaja on pyrkinyt ottamaan huomioon sen, että pelaaja saattaa toimia epäjohdonmukaisesti tai hän ei noudata tehtäväselostuksessa tai ruudulle tehtävän aikana ponnahtavia ohjeita. Testauksesta huolimatta nokkela pelaaja löytää halutessaan aina aukkoja. Toisaalta voi miettiä, onko hedelmällistä jatkaa puolustautumista aalto aallon perään ryntäävää hyökkääjää vastaan silloin kun peli on jo moneen kertaan kehottanut perääntymään - ja todeta sitten, että jäljelle jääneet omat joukot eivät riitä suoriutumaan lopuista tehtävistä ... Roll Eyes

Talvisota: Icy Hell perustuu mahdollisimman tarkasti historiaan. Siksi erityisesti puolustustehtävissä on vaiheita, jossa ei ole tarkoitus arcade -tyylisesti tahkota viimeiseen mieheen, vaan tapahtumien etenemiseksi luopua ohjeiden mukaisesti asemista ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Tuotantotiimi ei ymmärrettävistä syistä lupaa 7/24 palvelua, apua annetaan mahdollisuuksien mukaan. Toivomme myös, että pidemmälle ehtineet pelaajat voisivat osaltaan olla aktiivisia ja antaa tällä forumilla neuvoja pulaan joutuneille aseveljilleen  Smiley
« Last Edit: 04 March, 2010, 00:24:40 by mixer » Logged

Steelwedge
Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
« on: 19 October, 2008, 16:46:06 »

 Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  


Related Topics
Subject Started by Replies Views Last post
Suomen kampanja , pystyykö pelissä varastamaan tankkeja?
Yleinen pelikeskustelu
gamer15 1 2285 Last post 14 December, 2009, 20:02:55
by LyeDecker
Oon uusi tässä kyseisessä pelissä ja tarvitsisin apuja..
Yleinen pelikeskustelu
HellJonne666 1 2110 Last post 30 December, 2009, 12:02:41
by Majuri
En pääse eteenpäin...
Yleinen pelikeskustelu
Talvisota-pelaaja 1 1933 Last post 10 January, 2010, 22:38:18
by jaikki
evasion-number
evasion-number
evasion-number
evasion-number