Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
24 February, 2018, 03:49:24 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Tervetuloa keskustelupalstalle!
 
   Home   Help Login Register  
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Ice and Fire (Koivisto)  (Read 8510 times)
Embuske
Newbie
*
Posts: 22


« Reply #15 on: 23 March, 2009, 11:46:17 »

Tämä tehtävä on erityisen haastava ja pitkä. Tämä olisi jo sinänsäkin kyllin vaikea, mutta mielestäni tässä vaikeus perustuu - palautteena pelintekijöille - myös tiettyihin tehtävänantojen epäselvyyksiin.

Kaikki on ok 1. linjan puolustamiseen saakka. Kun se tehtävä on suoritettu ja pitää vetää joukot ylemmäs, kaikki mutkistuu jo hieman. Onko vasen ja oikea puoli vasen ja oikea pelaajan vaiko joukkojen rintamasuunnasta katsottuna?

Jos nyt lähdetään siitä, että se on pelaajasta, niin tämä tehtävä on melko selkeä. Tosin tässä on sama kummallisuus ja mielestäni toteutuksen heikkous, joka tulee ehkä niistä Blitzeistä pelimoottorin kautta, että tuo nuoli on varsinaisen heikko osoitin tehtävän vaatiman alueen puolustamiseksi.

Tässä se osoittaa siis toisessa vaiheessa kartan ylä oikeassa sektorissa jonnekin varikon eteen. Kun lukee tehtävänannon ja katsoo nuolta, mistään ei saa sellaista käsitystä, että linnake, jossa on se rannikkotykki, pitäisi edelleen puolustaa. Olisi PALJON selkeämpää, että kartassa tai maastossa näkyisi aivan simppeli vaikka punainen rajalinja, joka osoittaa koko kartan leveydeltä sektoria tai maastonkohtaa, johon vihollinen ei saa päästä.

Vedin itse joukot linnakkeesta, mikä johti myöhemmin häviöön, eli aloitin alusta. Kivahan sinänsä on pelailla eri tavalla, mutta en ikimaailmassa olisi sieltä lähtenyt pois alun perinkään, mutta kun nuoli antoi ymmärtää ihan muuta.

Toinen selvä kämmi tässä on nuolen ilmestyminen sinne tien päähän suurin piirtein heti kun tulee käsky vetäytyä ensimmäisiltä linjoilta. Tässä on sitten pelaajalle aika mielenkiintoinen tilanne. Toisaalta annetaan ymmärtää, että pitäisi olla puolustamassa varikkoja ym., toisaalta taas pitäisi vetäytyä. Jos lähdet vetäytymään, niin kuin itse ymmärsin kerran, pääsin helposti tien päähän, mutta objective-nuoli jäi varikkojen eteen kartan yläoik. killumaan. Suoritin vetäytymistehtävän, mutta peli ei edennyt, koska yläosassa oli nuoli.

Nyt kysymys kuuluukin, että tuleeko se nuoli sinne tien päähän liian aikaisin? Eli onko tässä jokin bugi? Jos se tulee tarkoituksella, niin miksi? Tarkoitushan on puolustaa kartan yläosaa (SPOILER: ja edelleen linnakettakin). Miksi pitäisi vetäytyä jo tässä vaiheessa?

Eli olen sitä mieltä, että tässä karttatehtävässä tehtävänannot ja nuolet sotkevat peliä aivan turhaan. Ongelma korjaantuisi - jos tulee esimerkiksi Jatkosota tai Lapinsota -pelit) ilmaisemalla esimerkiksi selkein rajaviivoin TAI useimpien nuolten avulla puolustettavat alueet.

Myös tehtävänantojen tekstiosuudet ovat vähän kummallisia. Englannin kielen taitoni on varsin hyvä, mutta joitakin kohtia saa tavata useaan kertaa ja silti jää hämäräksi, että mitä pitäisi tehdä. Ollapa suomen kielellä, kohottaisi tunnelmaakin!

Näkisi, että pienellä korjauksella saisi paljon hyvää aikaan.
Logged
Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
« Reply #15 on: 23 March, 2009, 11:46:17 »

 Logged
LordGamer
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #16 on: 25 February, 2011, 19:03:39 »

Sekava tehtävä jos totta puhutaan. Itselläni on nyt sellainen ongelma nyt kun on kolme tehtävää päällä.
1. Murtautuminen linjan läpi ulos (Lähetin pataljoonan miehiä juoksemaan tien päähän hyökkäystauon aikana mutta tehtävä ei suoriudu Undecided )
2. Piisaari Island (Mitä tässä pitää oikein tehdä? Olen lukenut pari kertaa ja silti funtsin mitä oikein pitäisi tehdä. Pitääkö joukot vetää sinne piisaarelle? En haluaisi kokeilla sillä silloin riskeeraan mahdollisuuteni selviytyä ollenkaan sillä Piisaari on vaikeasti puolustettavissa.)
3. Piisaaren puolustaminen (Riittääkö jos pidän vain linjat yllä ja torjun mahdollisimman monta vihollisaaltoa?)

Btw. Kaikki tiet jotka johtavat ulos päämajastani ovat täynnä tankinromua ja se haittaa hieman sillä ajattelin jossain vaiheessa kokeilla sitä vastahyökkäystä vihollisleiriin muutamalla pataljoonalla miehiä ja kahdella komsomletilla jotaka seisovat varikolla kuluttamassa aikaa. (Linjat ovat lähestulkoon täynnä ja kunnossa)

Auttakaas vähän kun alkaa tulla sellainen fiilis että koko loppuikä menee tähän yhden linjan puolustamiseen vai pitääkö ne joukot OIKEASTI vetäistä sinne piisaaren puoleen hylkäämällä kaikki strategiset kohdat ja juoksuhaudat? 
Logged
LordGamer
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #17 on: 25 February, 2011, 21:33:39 »

Homma hoituikin ilman häslinkiä  Smiley

Yleisvinkki:
Kenttä menee suureksi osaksi helposti läpi pitämällä yhdestä säännöstä kiinni joka on se että 2. linja jolle peräännytään 2. tehtävässä kannattaa pitää kunnollisesti varustettuna, koska varaudu siihen että pidät tästä linjasta lopun kenttää kiinni. Jokainen "Puolusta tätä aluetta" tehtävä menee läpi kunhan pitää kiinni tästä linjasta (En tiedä miksi mutta niin se minulla meni)
Ei kannata huolehtia ollenkaan niistä käskyistä vetää joukkoja vielä enemmän taaksepäin kun voi turvallisesti puolustaa koko päämajaa yhden linjan avuin.

Sitäpaitsi, SINÄ olet se komentaja. Sinun kuuluu tehdä päätökset sodankäynnistä. Käskyt tulee selvittää kyllä mutta pelaa peliä niinkuin itse haluat ja tulee paljon parempi fiilis  Grin
Logged
Talvisota: Icy Hell pelin yhteisön keskustelupalsta (game forum)
   

 Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

evasion-number
evasion-number
evasion-number
evasion-number